ΕΦΕΤ

Κατηγορία : Σεμινάρια, Κατάσταση σεμιναρίου : ενεργό
Ημερομηνία δημοσίευσης : 28/01/2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ) 1.Σε ποιους απευθύνεται: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων. Απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.). 2.Περιγραφή: Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων. Τα προγράμματα επιπέδου 1 αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Η ελάχιστη διάρκεια είναι 10 ώρες. Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά. Θεματικές ενότητες: ΗΜΕΡΑ 1η : 1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων 2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών 3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους 4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων ΗΜΕΡΑ 2η 5. Το Εργασιακό Περιβάλλον 6. Πρακτικές καθαρισμού 7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών 8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας "Σεμινάρια"


Αν έχετε κάποια απορία για το σεμινάριο και θέλετε να ρωτήσετε κάτι μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 24410-70203 και 6980-276000 ή χρησιμοποιώντας την φόρμα που θα βρείτε εδώ : φόρμα επικοινωνίας.


σχετικές δημοσιεύσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν :

γρήγορη μετάβαση με ένα κλικ :